الاثنين، 9 يناير 2012

Madagaskar adasında Turizm

Madagaskar veya Madagaskar Cumhuriyeti (eski adıyla Madagaskar Cumhuriyeti), Afrika'nın güneydoğu kıyılarında Hint Okyanusunda bir ada ülkesidir. Ayrıca Madagaskar adlandırılan ana ada, dünyanın dördüncü büyük adası ve Madagaskar'da% 80'den fazla yerleşim dahil olmak üzere dünyadaki bitki ve hayvan türlerinin,% 5'i ev sahipliği yapmaktadır. Lemurlar ve Alphusa teçhizat dahil olmak üzere Monkeys, et yemek ve kuşların üç aile, baobab altı tür. Uluslararası yoksulluk sınırının altında Madagaskar nüfusunun yaşam üçte ikisi (dolardan az günde 1,25

Doğu Gondwana bir parçası olarak, Madagaskar yaklaşık 160 milyon yıl boyunca Afrika topraklarından ayrılmış ve 80 ila 100 milyon yıl önce Hindistan ayrı zaman Madagaskar adası oluşturuldu. En arkeologlar Madagaskar insan yerleşimlerinin 200 ve MS 500 arasında gerçekleştiğini tahmin zaman yelken Güney Doğu Asya (muhtemelen Borneo veya güney Celebes) gelen denizci.

Bantu yerleşimciler muhtemelen aynı zamanda, ya da kısa bir süre sonra da Madagaskar Mozambik Kanalı geçti. Ancak, Madagaskarlı gelenek ve etnik delil onları balıkçılar gruplar Mika öncesinde olabileceğini gösteriyor. Somali'den göçmenlerin kökeni nedeniyle Orta Çağ'da Madagaskar güneyinde bir krallık kurulmuş Alontimoro.

Müslümanlar kuzeybatı sahili boyunca ticaret merkezleri kurulmuş zaman, yedinci yüzyılda Madagaskar tarih yazmaya başladı.Ortaçağ boyunca, adanın kralları özellikle Hint Okyanusu, Arap tüccarlar ve Persler ve Madagaskar, Doğu Afrika, Orta Doğu ve adanın geniş alanlarda hakim başlamıştır büyük Hindamishaik geldi Alsomaliaan kendi komşuları ile ticaret yoluyla güçlerini genişletmeye başladı.

 Şimdi Morondava kentinde ne merkezli Menabe, ve Buena ve Sakalava şefliklerinden dahil, şimdi Mahajanga eyalet başkenti ne merkezli. Sakalava etkisi şimdi Antsiranana, Mahajanga ve Toliara illerinde ne yayılmış. Madagaskar gelecek gemiler için bir liman olarak çalıştı, aynı zamanda Afrika İpek Yolu üzerinde bir ticaret yolu vermiştir Doğu Afrika kıyıları için okyanus ötesi ticaret için önemli bir liman oldu.
 
Madagaskar özerk altı ilde, ayrılır, ve 22 ilde ayrılmıştır ve bu alanda 2004 yılında oluşturulmuştur. İl düzeyinde illerin bölüm sonra daha yüksek ve bir referandum anlamına gelir 4 Nisan 2007, göre karar olacağını 4 Ekim 2009 ile.
 
Madagaskar 587,000 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve böylece Devlet aynı zamanda dünyanın dördüncü büyük adası olan bölge bakımından kırk altıncı. Bu Güney Afrika plato 11 ayrı il biridir Fransa, biraz daha büyüktür

.Doğu, dik escarpment doğrultusunda uzak doğuda dar bir kıyı ile yağmur ormanı bir şerit içine doğru orta kesimlerin yol açar. Benjlanis kanal 460 km (285 mil) (adanın yaklaşık üçte ikisi) hakkında doğu sahili boyunca uzanan kanalları ile bağlı doğal ve yapay göller bir dizi.Batıya doğru merkez dağlık eğimi mevsimlik orman ve savan gibi B (güney ve güney-batısında, kuru ot ev sahibi bitki, çöl çatal ve baobab içinde olduğu) bir çim ovaların kalıntıları, artmaktadır.Batı kıyısında çok korunan liman, ancak alüvyon yatakları zemin yönünde erozyon yüksek seviyelerden tortu kaynaklanan bir sorundur.
 
Tepenin üst kısmında merkezi dağlık, deniz seviyesinden 2450 için 4.400 feet (750-1350 m) yükseklikte değişen bir plato bölgede yer almaktadır. Çıplak tepelerin arasında yer alan merkezi dağlık Bodian pirinç ile karakterizedir. Adanın büyük bir bölümünü kapsayan kırmızı laterit toprak net olarak bu ülkenin adlandırma için neden göstererek, erozyona maruz kalması var "kırmızı ada
Ülkenin çok kuzeyinde bulunan kitle Tsarattanana kaya bulundu 2.876 metre yükseklikte ada Maaromokotro en yüksek tepe. Başkenti Antananarivo ve yukarı 2,642 metre güneyinde ada, Tciafageoffohna, üçüncü en yüksek dağ kent merkezinde güneyinde bulunan Blok Ankartara rock rock Andranjetera ile toptan ve yalanlar Tharna ve Bobby (2658 metre) almak için daha yaygın olarak bilinen Madagaskar, Pic Aamarevolaila dördüncü en yüksek tepe, gibi birçok daha yüksek 2,400 metre ve kaya bu seferde yine Pic Bory zirvesine (2630 m) zirvelerinin başında Beck Swandra (2620 m de ) ve Evangomina Tepe (2556 m) de aynı zamanda çünkü yükselen yüksekliği kışın bölgede çok nadir kar sonbahar dönemlerinde korumalı Andranjetera bu blok içerir.
 
Kasım ve Nisan ve Mayıs-Ekim arası serin ve kuru bir mevsim için sıcak bir yağmur mevsimi: İki mevsim vardır.Ülkede geçerli olan Güney Doğu ticaret rüzgarları, bazen kasırga ada bakan oldu

 Bitki ve hayvan, birçoğu dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan eşsiz bir kombinasyonu uzun süre komşu kıta Madagaskar izolasyonu sonucunda, bazı ekolojist bunların% 90 değil, "bir kıta olarak Madagaskar Madagaskar endemik 10 000 bitki sekizinci dışarı bakın Madagaskar hayvan ve bitki çeşitliliği, dünyanın bir başka yerinde, yerel tarım üçte biri yetmişli ve sadece 2000 yıl önce insanların gelişinden bu yana olduğu gibi kalır, bunların% 18'i bu yana kayıp olan insan aktivitesi nedeniyle risk altında en fazla 90 Madagaskar kaybetti Madagaskar uçamayan dev kuşlar vardı orijinal orman fil kuşlar,% 'si, dünyanın en büyük kuştur. en az on yedinci yüzyıldan beri soyu tükenmiş üç metre uzunluğu aşan inanılan ve çok sayıda milli park var

 Yaşayan ve ölü arasındaki bağlantıları vurgulamak eğilimindedir ülke nüfusunun uygulama geleneksel dinsel ritüeller, yaklaşık% 50'si.Yaylalarda Merina özellikle bu ritüel korumak eğilimindedir. Onlar ölü atalarının kutsallık ve yoğun çocuklarının doğum kaderi ilgi o atalarının saflarında yer almak için inanıyorum. Merina ve reburial uygulama Albtselio famadihana, ya da "ölü el", ve bu manevi iletişim kutluyoruz. Bu ritüel, aile mezarı gelen kurbanın kalıntıları kaldırılır ve yeni İpek ve shrouds zarar ve bunlar ölü yükseltme ve şan ve mezar onları dönmeden önce dans Eğlenenlerin başları üzerinden yüksek taşınan bazı durumlarda kendi onuruna düzenlenen törende, sonra mezara döndü.

Kraliçe Ranavalona First saltanatında on dokuzuncu yüzyılda korkunç zulüm ve Lchristaan ​​soykırıma rağmen, Madagaskar% 45'ini bugün Hıristiyanlar hemen hemen eşit Katolikler ve Protestanlar arasında bölünmüş bu Alencih vardır. Birçok kişi ölmüş, diğer dini inançları ile entegre ve ritüel gömme ilerliyor önce kilisede ölülerini korusun ibadet. Ayrıca famadihana katılmak için bir Hıristiyan bakanın talep edebilir. Siyasetinde etkili birçok Hıristiyan kiliseleri. Bunun en iyi örneği dört eski ve en önemli Hıristiyan mezhepleri (Katolik, Madagaskar İsa Mesih Kilisesi, Lutheran ve Anglikan) oluşur Madagaskar (FFKM) ve Kiliseler Kurulu'dur.

Madagaskar İslam nüfusunun yaklaşık% 7'sini oluşturmaktadır. Arap tüccarlar ve Somalili Müslümanlar Ortaçağ'da İslam getirmek için ilk ve bunlar West Coast üzerinde derin bir etkisi olmuştur. Örneğin, ilk defa Müslüman bir çok Malagazi Arap alfabesi bağlı olarak, Madagaskarlı dil, alfabe döndü ve Soraba seçildi. Müslümanlar Mahajanga ve Antsiranana (Diego Suarez) illerinde yoğunlaşmıştır. Müslümanlar Madagaskar etnik köken, Hintliler, Pakistanlılar ve Komorlar nüfusu arasında bölünür. Son zamanlarda son on Alokhirhovi içinde 10 ila 50 camilerin güney-doğu bölgesinde cami sayısı, güney-doğu Antimor içinde kabile içinde bir kez Madagaskar İslam'ı birkaç kabile aynı anda Müslüman 17.500 dönüştürülür

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق